DİAD'ı İstanbul'daki organizasyonda Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Taslacı, Mehmet Serin ve dernek genel sekreteri Osman Özen temsil etti. TUSKON tarafından 7.si düzenlenen Ticaret Köprüsünün Afrika bölümünde yüzlerce firma yetkilisi Afrika'dan İstanbul'a geldi.
Düzenlediği zirvelerle Türk işadamlarını dünyaya açan Türkiye işadamları ve sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 7.Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsünde 54 Afrika ülkesinden 350 işadamını, Türk müteşebbislerle buluşturdu.
Denizli İşadamları Derneği’nin organizasyonuyla programa katılan Denizlili işadamları, Afrika’nın değişik ülkelerinden gelen işadamları ile bir çatı altında ikili görüşmelerde bulundu.
Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aynı zamanda Taslacılar Tarım Ve Dış Ticaret İhracat Müdürü olan Bülent Taslacı yaptığı açıklamada ’’Denizli’den 1 stant ve 9 firma ile katıldığımız programa kablo, tekstil, gıda, tarım, inşaat ve dekorasyon sektörleriyle Denizlili firmaları Afrika pazarından pay almaları için bir araya getirdik. Derneğimizin vasıtasıyla katıldığımız TUSKON programının ne kadar faydalı olduğunu Denizli’den katılan üyelerimizle beraber gördük. Küresel ekonomik krize rağmen Türkiye’nin yıldızı parlamasının en büyük nedenlerinden birinin Afrika pazarı gibi değişik pazarlara yelken açması çok önemli” dedi.
Programa katılan bir diğer DİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ve AYNES GIDA ihracat Müdürü Mehmet SERİN ise “Türkiye-Afrika Ticaret köprüsü programına 54 ülkeden 350 işadamı katıldı ve Türkiye’den 600’e yakın firma temsilcisiyle ikili anlaşmalar yaptı. Ağırlıklı olarak İtalya ve İspanya ile yaptıkları yaklaşık 300 milyon dolarlık ticareti Türkiye’ye kaydırmak isteyen Afrikalı iş adamları, Türkiye ile daha güçlü ticari bağlar oluşturmak istiyor. Bu bizim gibi yurtdışına yeni açılan ve açılmayı düşünen firmalar için büyük bir fırsattı. Avrupa ülkelerine gıda ürünlerini satmakta oldukça zorlandığımızı ama Afrika ülkelerinin bu konuda oldukça kolay ticaret yapılabildiğini bu programlara katılarak ve gelen firmalar ile görüşerek öğrendik” dedi.